Çınar'ın ilk Göz Muayenesi

Bugün günlerden göz :) 

Bugün Çınar'ın  ikinci doz meninkok aşısını yaptırmak için doktoruna gittik. İşimiz hemencecik bitti. Bu arada 2 yaşına kadar ilk göz muayenesini yaptırmam gerektiğini doktoru söylemişti ve hali hazırda hastaneye gelmişken, işimiz de hızlıca bitince Çınar’ı göz doktoruna da götürüp ilk göz kontrolünü yaptırmak istedim. 2 yaşından önce göz muayenesi, çocuklarda göz tembelliği erken tanısı için öneriliyor.

Çınarı’ın ilk göz muayenesini 15. ayında yaptırmış olduk. Çınar’dan sonra bende hemen bir göz muayenesi oldum. Göz tansiyonu için kontrol yaptırmam gerekiyordu, anne oğul arka arkaya gözlerimize baktırdık ve sonuçlar temiz :)

Çınar’ın göz muayenesi oldukça kolay geçti. Çınar’ı kucağıma oturttum ve doktorun elindeki alete bakmasını sağladık. Bir kaç saniye alete odaklanması ölçüm için yeterli oluyor. Doktorun elindeki aletten gelen ışıkları, uzay mekiği ve denizaltı benzetmeleriyle süreci oyun haline getirip ilgisini çekmeyi başardık. Yakından bir ölçüm alınmadığı için çocuğu rahatsız edecek bir durum olmuyor. Doktor, ikinci göz kontrolünü 3 yaşında yaptırabileceğimiz söyledi.


Ee ne demişler gözler ruhun aynasıdır:)
Foto: Big Eyes filmine konu olan 1927 doğumlu Margaret Keane

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder